EN EL

Ανανεώσιμες Πήγες (ΑΠΕ)

Φωτοβολταϊκά Συστήματα

Τα φωτοβολταϊκά αποτελούν τον πιο διαδεδομένο τύπο συστημάτων παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ. Η απόδοσή τους παραμένει σχετικά σταθερή και έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής αν εγκατασταθούν σωστά και σύμφωνα με τα ισχύοντα πρότυπα.

Η εταιρία μας, με εμπειρία στα φωτοβολταϊκά συστήματα από το 2008, σχεδιάζει και υλοποιεί επενδύσεις χρησιμοποιώντας αποκλειστικά υψηλής ποιότητας και απόδοσης μονοκρυσταλλικά πάνελ ευρωπαϊκής κατασκευής καθώς και πρωτοποριακά μη τοξικά φωτοβολταϊκά αρχιτεκτονικά συστήματα τεχνολογίας CIGS.   

Μπορούν να υποστηρίξουν αυτόνομα ή διασυνδεδεμένα συστήματα και η σχέση κόστους / απόδοσης τα καθιστά τη συχνότερη λύση που εφαρμόζεται σήμερα για ενεργειακό συμψηφισμό , απλό (net metering) ή εικονικό (virtual net metering)

Διασυνδεδεμένα Συστήματα

Τα διασυνδεδεμένα συστήματα παράγουν ενέργεια και συνδέονται με το Δίκτυο Ηλεκτροδότησης ώστε η χρέωση/πίστωση του καταναλωτή να προκύπτει από τη διαφορά μεταξύ καταναλισκόμενης και παραγόμενης ενέργειας σε μία ορισμένη χρονική περίοδο.

Ο συμψηφισμός παραγόμενης-καταναλισκόμενης ενέργειας είναι γνωστός με τον όρο net metering. Μέσω του net metering, παράγετε ηλεκτρική ενέργεια και τη συμψηφίζετε με την κατανάλωσή σας ώστε να πληρώνετε μόνο τη διαφορά, αν υπάρχει.

Αν το φωτοβολταϊκό σύστημα εγκατασταθεί σε ανεξάρτητο χώρο μακριά από το νοικοκυριό η την επιχείρηση, τότε ο συμψηφισμός πραγματοποιείται  μέσω virtual net metering. Η επιλογή αυτή έχει σημαντικά πλεονεκτήματα, καθώς αποδεσμεύει τους καταναλωτές από τα μέγιστα όρια παραγωγής που ισχύουν στον απλό συμψηφισμό, επιτρέποντας παραγωγή ισχύος μέχρι και 1 μεγαβάτ.

Ο Εικονικός Συμψηφισμός είναι διαθέσιμος αποκλειστικά σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά που συμμετέχουν σε Ενεργειακή Κοινότητα.  Επίσης, πρόσβαση έχουν και οι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων του Ν.3874/2010.       

Aυτόνομα Συστήματα

Τα πλήρως αυτόνομα συστήματα δεν είναι διασυνδεδεμένα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης και τροφοδοτούν αποκλειστικά παροχές της επιχείρησης ή του νοικοκυριού. Η περίσσεια ενέργειας που παράγεται και δεν καταναλώνεται συσσωρεύεται σε μπαταρίες / συστοιχίες συσσωρευτών και είναι διαθέσιμη όταν μειώνεται ή μηδενίζεται η παραγωγή

Με αυτό τον τρόπο, αυτονομείστε ενεργειακά διασφαλίζοντας μόνιμα ενεργειακή επάρκεια και ασφάλεια χωρίς διακοπές και χωρίς περιορισμούς στην παραγόμενη ισχύ. Αν παράλληλα ή στη συνέχεια το επιθυμείτε, μπορείτε να συνδεθείτε με το δίκτυο για να συμψηφίζετε κιλοβατώρες μέσω του Ενεργειακού Συμψηφισμού (Net Metering) ή για να πουλήσετε την επιπλέον ενέργεια.

Τα αυτόνομα συστήματα μπορούν να υλοποιηθούν οπουδήποτε, χωρίς περιορισμούς, ακολουθώντας τα Ευρωπαϊκά τυποποιημένα πρότυπα ασφάλειας και απόδοσης.

Υβριδικά Συστήματα

Τα υβριδικά συστήματα συνδυάζουν περισσότερες από μια τεχνολογίες παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ με στόχο την ομαλότερη παροχή ενέργειας. Για παράδειγμα, μπορεί να εφαρμοστεί μια λύση με συνδυασμό φωτοβολταϊκών και μικρών ανεμογεννητριών, ώστε η παραγωγή να μην εξαρτάται μόνο από την ηλιοφάνεια και να μη μηδενίζεται το βράδυ.

Οι υβριδικές λύσεις μπορούν να εφαρμοστούν στα αυτόνομα συστήματα για ενεργειακή επάρκεια καθώς και σε διασυνδεδεμένα με το δίκτυο συστήματα για την πώληση ηλεκτρικού ρεύματος. 

Κάθετες Φωτοβολταϊκές Προσόψεις

Τα ειδικά κάθετα φωτοβολταϊκά συστήματα προσόψεων τεχνολογίας CIGS ενσωματώνονται εύκολα στο κτήριό σας, ενώ παρέχεται η δυνατότητα να τυπωθούν στα χρώματα ή στα μοτίβα που επιθυμείτε, προσφέροντας μια νέα ταυτότητα στις εξωτερικές όψεις του κτίσματός. Με αυτό τον τρόπο συνδυάζετε το κέρδος από την παραγωγή πράσινης ενέργειας με την αισθητική αναβάθμιση του κτηρίου σας και την τεχνολογική πρωτοπορία.

Επίσης, οι στέγες και κεραμοσκεπές με νότιο έως και ανατολικό-νοτιοανατολικό/δυτικό-νοτιοδυτικό προσανατολισμό μπορούν εύκολα να υποδεχτούν φωτοβολταϊκά συστήματα για την παραγωγή ενέργειας.

Εκτός από τα κλασικά συστήματα πάνελ που τοποθετούνται πάνω σε υφιστάμενη κεραμοσκεπή ή άλλη κεκλιμένη στέγη, διαθέτουμε αποκλειστικά τα υψηλής αισθητικής και αποδοσης φωτοβολταϊκά κεραμίδια Power Tile της Eterbright τα οποία μπορούν να προβλεφθούν στον αρχικό σχεδιασμό του κτηρίου ή να αντικαταστήσουν κεραμίδια και κεκλιμένες στέγες σε μια ανακαίνιση, δίνοντας σας την ευκαιρία να κερδίζετε παράγοντας την ενέργεια της επιχείρησης ή του νοικοκυριού σας.

Επιπροσθέτως, σύμφωνα με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ), όταν υπάρχει ανάγκη τοποθέτησης των φωτοβολταϊκών στοιχείων οριζόντια, η απόδοση θα συνεχίσει να είναι εξαιρετικά υψηλή, στο 90% της απόδοσης που θα ίσχυε σε βέλτιστη κλίση και προσανατολισμό.

Άλλη μια εφαρμογή των φωτοβολταϊκών αρχιτεκτονικών συστημάτων είναι οι Ενεργειακοί Φράχτες και Στηθαία. Κατασκευάζοντας το φράχτη ή το στηθαίο σας με τη χρήση κάθετων αρχιτεκτονικών ενεργειακών συστημάτων μπορείτε να τον μετατρέψετε σε αρχιτεκτονικό στοιχείο υψηλής αισθητικής και ταυτόχρονα να κερδίζετε παράγοντας ενέργεια. Συνδυάζοντάς τα με φωτοβολταϊκές διαφημιστικές πινακίδες σας δίνεται η δυνατότητα να προβάλλετε την επιχείρησή σας ή και να αποκτήσετε επιπλέον εισόδημα προσφέροντας διαφημιστικό χώρο.

Φωτοβολταϊκή Πινακίδα – Διαφήμιση

Οι φωτοβολταϊκές πινακίδες και οι φωτοβολταϊκοί χώροι διαφήμισης κατασκευάζονται από ειδικά συστήματα thin film (λεπτού υμενίου) τεχνολογίας CIGS και φιλοξενούν την κεντρική πινακίδα,  το λογότυπο ή τη διαφήμισή σας παράγοντας ταυτόχρονα ενέργεια από τον ήλιο όπως οποιοδήποτε φωτοβολταϊκό σύστημα.

Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να προωθήσετε την επιχείρησή σας,  να διαφημιστείτε ή να προσφέρετε διαφημιστικό χώρο προς ενοικίαση, κερδίζοντας επιπλέον από την παραγωγή καθαρής ενέργειας από τον ήλιο που μειώνει το λογαριασμό του ρεύματός σας. Παράλληλα, ενισχύετε την περιβαλλοντική και τεχνολογική ταυτότητά σας, συνδυάζοντας την επιχείρησή σας με μια τεχνολογικά πρωτοποριακή οικολογική ενεργειακή λύση.    

Μικρές Ανεμογεννήτριες

Τα αιολικά συστήματα μικρής κλίμακας, όπως, για παράδειγμα, οι μικρές ανεμογεννήτριες συχνά χρησιμοποιούνται για την αύξηση της ενεργειακής ασφάλειας και την ομαλοποίηση του κύκλου παραγωγής των αυτόνομων συστημάτων.

Επίσης, οι αιολικές λύσεις μπορούν να εφαρμοστούν αμιγώς και σε εγκαταστάσεις παραγωγής ενέργειας με Εικονικό Ενεργειακό Συμψηφισμό και σε επενδύσεις για  απ’ ευθείας πώληση ηλεκτρικής ενέργειας.

Ηλεκτρική Φόρτιση Οχημάτων

Η ηλεκτροκίνηση, βάσει αποφάσεων και οδηγιών της Ε.Ε., πρόκειται να αντικαταστήσει σύντομα την κίνηση με υγρά καύσιμα σε όλα τα οχήματα.  Οι λύσεις φόρτισης που προκρίνονται σε κάθε περίπτωση πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τα χαρακτηριστικά των οχημάτων και τις ανάγκες του ενδιαφερόμενου, καθώς τα χαρακτηριστικά και οι προδιαγραφές μπορεί να ποικίλουν ανάμεσα στα οχήματα και στα διαφορετικά συστήματα διαχείρισης φόρτισης.

Πέρα από τις δοκιμασμένες και εξατομικευμένες λύσεις φόρτισης, είμαστε σε θέση να προσφέρουμε επιπλέον και νέες λύσεις που συνδυάζουν την παραγωγή ενέργειας με τη φόρτιση οχημάτων, π.χ. μέσα από την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στεγάστρων σε χώρους στάθμευσης ή φωτοβολταϊκών πινακίδων

Προτείνουμε, εφαρμόζουμε και υλοποιούμε ολοκληρωμένα προγράμματα φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και σχεδιασμού λύσεων ηλεκτροκίνησης, τόσο για επιχειρήσεις όσο και για νοικοκυριά. Ενσωματώνουμε τις βέλτιστες λύσεις σε συνδυασμό με προγράμματα χρηματοδοτικής ενίσχυσης ή προώθησης της ηλεκτροκίνησης εξασφαλίζοντας το μέγιστο οικονομικό και περιβαλλοντικό όφελος.

Υλοποίησε την ιδέα σου!

Περίγραψέ μας την ιδέα σου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου για να συζητήσουμε πώς μπορεί να υλοποιηθεί

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ενδιαφέρομαι για Επενδύσεις σε ΑΠΕ

Στοιχεία Επικοινωνίας